Vindsrenovering

Det är extra roligt när en beställare återkommer med nytt uppdrag. När familjen väntade tillökning blev den tidigare bostaden för liten. Den nyinköpta vindsvåningen hade några år på nacken och planlösning och materialval behövde ses över.

Det var ont om tid men skisser och projektering gjordes under några intensiva veckor våren 2013. När ombyggnaden sattes igång av Bengt Borup AB visade det sig att bristerna var större än vad någon kunnat tro. Infälld belysning utan skyddskåpor hade sånär startat en brand i undertaket. All eldragning var oisolerad, badrummen var byggda utan tätskikt, vattenrör var kopplade i väggar utan inspektionslucka!

Det blev mer riva än vad som var tänkt och när ombyggnaden var klar var det svårt att se att det var samma våning som vi började med. Cajsa ritade en ny fin trappa upp till etaget som ihop med en bokhylla är våningens signum och fond. Balkongen har fått en mer centrerad placering i den nya planlösningen där Kronobergsparken blir en del av inredningen. Två nya fina badrum med smarta lösningar tillgodoser den stora familjens behov. I köket bänkar sig familjen i platsbyggd soffa runt matbordet och ihop med ny genomtänkt belysning blir mysfaktorn hög.

Cajsa Ehlin

Delägare, Arkitekt MSA

Svante Bengtsson

Delägare, Arkitekt SAR/MSA