Accelerator i Dagens Nyheter

I dag kan man läsa om Accelerator i Dagens Nyheter, där 2BK är arkitekter för projektet!

Accelerator ska bli den nya mötesplatsen för konst och vetenskap på Stockholm Universitet, skriver Birgitta Rubin. Läs hela artikeln här, där även renderingar av 2BK pryder artikeln.

Första spadtaget för Accelerator!

Nu är äntligen bygget av Accelerator igång - Stockholms och universitetets nya konsthall. 2BK är arkitekter för projektet.


Första spadtaget togs av rektor Astrid Söderbergh Widding, Magnus Huss från Akademiska hus och Richard Julin, konstnärlig ledare på Accelerator. Men först spelade the Great Learning Orchestra ett stycke med spadar och skovlar som bärande instrument. En fantastisk start, nu ser vi fram emot invigningen nästa höst!

Tillskott på 2BK

Lagom till hösten välkomnar vi Tolla, Henrietta och Johan till kontoret!

Tolla Stuart Dahlgren har tidigare praktiserat på 2BK Arkitekter och tog i våras sin examen från KTH Arkitektur, hon kommer att jobba som arkitekt på kontoret. Henrietta Munter har studerat två år på Arkitektskolan LTH och har tidigare även arbetat på 2BK, hon kommer att jobba hos oss som kontorsassistent och praktikant under det kommande året. Johan Urberg Ramos är ursprungligen från Stockholm men tog i våras sin kandidatexamen från Arkitektskolan i Umeå. Innan han kom till 2BK praktiserade han i Barcelona där han även har studerat ett år, Johan kommer att jobba som arkitektpraktikant under hösten.

Nytt projekt i Roslagen

Läs mer om projektet här

Snart säljstart av Havet

De nya bostadsprojekten "Höjden" och "Havet" i Saltsjö-Boo är snart redo för säljstart. Först ut är Havet!

Illustrationer framtagna av RÅformat Visualiseringsbyrå.

Läs mer om projektet här

Full fart på bygget på Kungsholmen

Mycket på gång i vårt vindsprojekt på Kungsholmen där 4 nya hyresrätter beräknas stå klara efter jul.


I etagelägenheten i gårdshuset är golvet på plats, målning pågår och snickerier levereras. Samtidigt byggs innerväggar och elen dras i gatuhuset. Läs mer om projektet här.

Studiebesök i Vallastaden och Norrköping

2BK har under september varit och studerat ny arkitektur i Vallastaden och diskuterat våra egna arbetsmetoder på kick-off i Norrköping. Där passade vi också på att se en del intressanta tillägg i Industrilandskapet.

Vi ritar konsthall på Frescati

Nu projekterar vi Accelerator, Stockholms universitets nya mötesarena för konst, vetenskap och samhällsfrågor, i det gamla underjordiska fysiklaboratoriet Manne Siegbahn på Frescati.


Läs mer om projektet här!

Nu öppnar Mr Cake i A House!

Idag öppnar Roy Fares och Mattias Ljungberg sitt nya kafé och bageri MR Cake i A House.

Detta är den första lokal i A House som öppnar mot gatan och på så vis bjuder in besökaren i detta hus som tidigare har upplevts som slutet och svårtilgängligt. Lokalen är ritad i samarbete mellan 2BK Arkitekter (fastighetsägarens arkitekt och bygghandlingar), Sune Johansson (hyresgästens arkitekt) och Sofi Arnholm (inredning). Läs mer om vårt arbete i A-House här

Vi önskar Roy och Mattias ett stort lycka till!


Nya delägare!

Från och med första september har 2BK tre nya delägare!

Cajsa Ehlin, Jonas Torsvall och Stefan Björnsson. 

Sedan tidigare är Leif Brodersen, Svante Bengtsson, Per Kraft och Joel Hedegren delägare. 


Här kan du läsa mer om alla delägare.

Bostadshus i Nacka

Vi har hjälpt en bostadsrättsförening i Nacka med en utredning kring hur man kan bygga i en obebyggd sluttning på deras fastighet. Processen med att testa olika typer av bebyggelse pågår tillsammans med Nacka kommun men vill gärna visa upp vårt första förslag som består av två punkthus i corten och infärgad röd betong.

Läs mer om projektet här.

Bygget av Lyftsaxen är i full gång!

I Stureby håller vårt projekt Lyftsaxen på att byggas. Nu är fyra av de sex parhusen under byggnation och vi ser fram emot att snart se de första husen färdigställda! 

Läs mer om projektet här


Inflyttat i Inre hamnen

Nu har de boende flyttat in i Inre hamnens första etapp i Sundsvall och kan därmed njuta av havsutsikt, solig innergård och kafé på hörnet.

Läs mer här.

Studieresa

2BK på studieresa i Bordeaux!

Full fart på A house

Både för verksamhet och byggande.

Ombyggnaden av gamla arkitekturskolan pågår för fullt mot Östermalmsgatan medan verksamheten nu är inflyttad i den södra flygeln längs Rådmansgatan.

2BK är ansvariga arkitekter för ombyggnaden som beräknas vara klar till årsskiftet 2018/19.

Läs mer om projektet här.

Kvarnholmsvägen blir stadsgata

2BK har tillsammans med Nacka kommun arbetat fram ett program för omvandlingen av området kring Henriksdalsberget till en tätare och livligare stadsmiljö. Vi har tagit fram planer och illustrationer till planprogrammet som är ute på samråd 7/2 till 17/3. Läs mer här

Vinst i markanvisningstävling!

2BK vann markanvisningstävlingen om det ”blå” området på Tosterön i Strängnäs - i samarbete med Kreativa Bostäder AB. Projektet innefattar två stora flerbostadshus samt ett antal stadsradhus längs det nya bostadsområdets huvudgata. Den nya stadsdelen uppförs strax utanför stadskärnan på andra sidan Tosteröbron, i en vacker sydsluttning. Nu startar bygglovsskedet.

Se fler bilder här.

Hus

Privat villa färdigställd och fotograferad

Se fler bilder här

Säljstart av Lyftsaxen!

Nu har försäljningen startat av bostäderna i kvarteret Lyftsaxen.

Det här är ett projekt som vi har njutit av att jobba med. Samarbetet med alla inblandade parter har fungerat utmärkt och alla har bidragit med sin kompetens för att lyfta projektet. Vi har fått möjligheten att detaljutforma husen ned till nivån för dörrhandtagen, och har verkligen lagt ner vår själ i att alla materialval stämmer med husens identitet och kvalité. 

Vi ser fram emot att snart se husen färdigställda och sjudande av liv! 

Läs mer om projektet här

Inre hamnen tar form

I April flyttar de första Sundsvallsborna in i Inre hamnen, där det etapp 1 nu tar form intill kajen. Hamnparken har fått en vägg mot söder och stenstaden har tagit första klivet mot havet. Och det blir ännu bättre när etapp 2 kommer på plats, bygglovsansökan är inlämnad.

Läs mer om projektet

Visa på startsidan, Hus

Kungstensgatan i produktion

Produktion pågår av tre stycken hyresrätter på vind på Kungstensgatan i Stockholm åt fastighetsbolaget MOFAB.

Vinden är sammanlagt bara på 120 kvm och 2BK har ritat ett högeffektivt bygglov med 3 st 2:or på den ytan. 2BK ligger bakom förgfrågningsunderlaget och bistår beställaren under byggnation som Kvalitetsbygg ansvarar för.

Fler på kontoret!

Vi har fått tillskott på 2BK arkitekter.

Vi hälsar välkomna till Elena Favaro, arkitekt och miljöingenjör, Ola Lindh, byggnadsingenjör och tidigare praktikant på 2BK arkitekter, Martina Garreta Cano, arkitekt och stadsplanerare, Amanda Leander, kontorsassistent och receptionist och Ylva Fagraeus Lundström, arkitekt.

2BK på studieresa!

Nu landar 2BK i staden som aldrig sover: New York!

På höjden i flera avseenden

Vindsvåning ritad av 2BK har precis färdigställts.

Denna våning i kvarteret höjden i Vasastan, Stockholm har en hisnande utsikt, vilket har vägts upp av en minst lika spektakulär interiör. 2BK har tillsammans med fantastiskt duktiga hantverkare lyckats skapa en fantastiskt fint utmejslad boning. Hela projektet och alla bilder hittar du här.

Nu blir vi (ännu) fler på kontoret

2BK växer så att det knakar!

I takt med att våren börjar göra sig påmind har vi blivit fler på kontoret. Vi har glädjen att välkomna Isa Ehn till 2BK Arkitekter! Isa har tidigare arbetat på arkitektkontoret &Rundquist. Utöver detta har vi även äran att välkomna två nya praktikanter, Jira som studerar till visualiserare och Markus som studerar till byggnadsingenjör. De kommer båda att arbeta hos oss under våren.

Tillskott på 2BK!

Vi på 2BK Arkitekter välkomnar Marina till kontoret!

Lagom till att det nya året inleddes har vi på 2BK Arkitekter fått ett välbehövligt tillskott till kontoret. Marina Sandberg Papadaki kommer från Kreta och tog nyligen examen från Technical University of Crete i Grekland. Vi vill även hälsa två tidigare medarbetare välkomna tillbaka! Emili Norén och Ola Lindh kommer båda att jobba hos oss nu under början av året.

Arbeta hos oss!

Uppdragsvolymen växer. Vi söker just nu en arkitekt med 1-3 års yrkeserfarenhet och en byggnadsingenjör med 1-3 års yrkeserfarenhet.

Maila ansökan, CV och portfölj till: leif.brodersen@2bka.se. Frågor besvaras av Leif Brodersen, telefon 0706 62 40 70.

Från säljstart av Inre hamnen

I slutet av förra veckan var Bodi Karlman och Per Kraft i Sundsvall för att representera 2BK när Skanska hade säljstart för projektet Inre hamnen.

2BK arkitekter har varit delaktiga i projektet sedan 2006 som började som ett parallellt uppdrag om att ta fram en vägledande stadsvision för centrala Sundsvall. Därefter har vi tillsammans med Skanska arbetat med att ta fram en ny detaljplan som antogs 2013, och har sedan vidare fortsatt med skisser, bygglov och projektering. Från ax till limpa med andra ord! Läs mer om försäljningen här

Vindar, vindar, vindar!

2BK arkitekter håller ställningarna som en av Sveriges främsta vindsexperter.

Under de senaste veckorna har ett stort antal av våra många vindsprojekt fått klartecken från stadsbyggnadskontoret. Vi är mycket glada över detta och ser fram emot att fortsätta förädla stans många ännu outnyttjade vindsutrymmen till välbehövliga bostäder. 

Efter semester

Tillbaka från sommarsemestern hälsar 2BK arkitekter välkomna till Tolla och Henrietta

Tolla Stuart Dahlgren tog i våras kandidatexamen på arkitektprogrammet på KTH och kommer att vara arkitektpraktikant på 2BK under hösten. Henrietta Munter, tog nyligen studenten från naturprogrammet på Kungsholmens gymnasium, och kommer att jobba hos oss under året som kontorsassistent och receptionist. 

Norrut!

I helgen begav sig 2BK arkitekter norrut för studieresa. 

På väg från Stockholm till Umeå, via Gävle, Sundsvall, Hudiksvall, Örnsköldsvik och Höga kusten, besökte vi högt och lågt, gammalt och nytt, och både byggda och kommande 2BK projekt!

Fler på kontoret!

I vår har vi fått ett välbehövligt tillskott på 2BK arkitekter. 

Vi hälsar välkomna till Tove Forsblom, tidigare anställd på Lindberg/Stenberg arkitekter, Elle-Kari Mannerfelt från Bornstein/Lyckefors arkitekter, och Julia Hedander, utbildad vid University of East London och tidigare praktikant på A1 arkitekter.

2BK plussar 25%

Hög beläggning och många nyinkomna projekt gör att 2BK's personalstyrka under våren utökas från 15 till 19 medearbetare. Vi är väldigt glada över förstärkning från både nya och nygamla medarbetare!

Villa G

Nyligen påbörjades uppförandet av ett helt nytt enfamiljshus som vi ritade under våren 2014. 

Huset ligger på en helt egen skärgårdsudde benämnd Torby Björkbacke, med vatten åt tre håll och med utsikt mot Tynningö och den stora farleden. Läs mer om projektet här

2BK <3 Arkitektskolan=sant

Akademiska Hus ska utveckla gamla Arkitekturskolan på Östermalmsgatan till A House, en internationell mötesplats för kunskap, kreativitet och entreprenörskap och 2BK har fått det hedrande uppdraget att vara arkitekter för ombyggnaden. 

Byggnadens råa brutalistiska betongarkitektur skapar unika förutsättningar för en tillåtande och inspirerande miljö och Akademiska hus har anlitat Atelier Slice för hjälp med att ge byggnaden ett helt nytt innehåll. Gatuplanet är tänkt att inrymma en marknadsplats med ett varierat utbud av mat och butiker, vilket kommer att tillföra nya värden till den omgivande stadsmiljön och bli ett dragplåster för byggnaden i sin helhet. I A House skall också finnas plats för arrangemang och möten som stödjer innovationer och närmare samarbeten mellan olika akademiska discipliner, näringsliv, akademi och den omgivande staden. På våningsplanen högre upp i byggnaden kommer att erbjudas lokaler till kreativa företag och annan verksamhet som kan bidra till helheten.

Som fd studenter på skolan har vi formats av byggnadens karaktärsfulla lokaler och ser fram emot att få vara med om att utveckla detta kärva hus som vi tycker så mycket om.

Kök och Bad i Plaza

Plaza Kök & Bad har i senaste numret publicerat både kök och bad signerade 2BK arkitekter. Läs artiklarna här 

Höga höjder i Gävle

Idag publicerar Gäfle Dagblad och Arbetarbladet 2BK's förslag om ny bostadsbebyggelse i stadsdelen Gamla Gefle. 

Tillsammans med Folkets hus fastighet i Gävle AB, har 2BK utvecklat det tidigare förslaget om påbyggnad av Folkets hus. I det nya förslaget har påbyggnaden vuxit till en 30 våningar hög och slank byggnadskropp, som rymmer såväl bostäder som publika våningar, alla med storslagen utsikt genom de generösa fasadglaspartierna. Om förslaget antas kan Norrland komma att få sin första skyskrapa. 

Läs mer om projektet och pressmeddelandet från Folkets hus fastighet här

Nybyggt i Umeå

Nu är kvarteret Barken i Umeå färdigbyggt och de boende får fira jul i sina nya fina bostäder.

Kvarteret har en mycket varierande skala; från åtta våningar i norr till två våningar i söder. Det finns därför en mycket stor variation bland de 94 lägenheterna som alla sålde slut mycket snabbt.

Ett gott betyg, tänker vi.

Nybyggt på Älgö

2BK har ritat ett helt nybyggt enfamiljshus på Älgö i Nacka kommun.


ur-Sinnen på Färgfabriken

2BK medverkar i utställningen ur-Sinnen på Färgfabriken, som pågår under oktober och november 2014

I projektet medverkar flera konstnärer som tematiskt förhåller sig till spädbarnets utveckling i relation till olika sinnesupplevelser. 2BK har medverkat i planeringen av utställningen, samt ritat nya vågformade sitt- och liggmöbler till Projektrummet.

Läs mer om utställningen här.

 

Ansvarig arkitekt: Leif Brodersen

Medverkande arkitekter: Stefan Björnsson och Hanna Lafveskans-Edström

Ett år som 2BK!

Förra veckan ställde kontoret till med inflyttningsfest i den nya lokalen, och passade även på att fira ett år som 2BK arkitekter. Vi tackar alla som kom och festade med oss bland fiskar och havsanemoner!

Tillbaka vid ritborden

Efter en skön semester är vi på 2BK, från och med denna vecka tillbaka på kontoret, med ny energi och nya projekt! 

Vi har ny adress!

Vi har växt ur våra lokaler på Kammakargatan, och flyttar nu söderut!

Från 1 juni hittar ni oss istället på Swedenborgsgatan 2, intill Mariatorget i Stockholm.   

Nu öppnar Odenplangaraget

2BK har medverkat vid ombyggnad av Odenplangaraget i Stockholm.

Ombyggnaden har innefattat renovering av betongstommen, nya tätskikt, ny belysning och färgsättning.
Garagets omfattar 300 parkeringsplatser och inrymmer även en biluthyrningsfirma.”

2BK startar nytt nationellt närverk!

2BK arkitekter i Stockholm, Pentagon arkitektkontor i Åre, Unit Arkitektur i Göteborg och Zero architects i Lund ingår i nätverket PLUS som nu kan erbjuda arkitekttjänster i några av Sveriges största tillväxtregioner.

Tillsammans har kontoren i nätverket kapacitet att åta sig större uppdrag inom allt från stadsutveckling till byggnadsprojektering och vill på detta sätt bli ett alternativ till de stora riksomspännande arkitektkontoren i dessa regioner. Läs vidare om 2BK+ här på hemsidan!

”Stockholms parkeringsnorm hämmar bostadsbyggandet”

Bodi Karlmans inlägg och kritik till hur parkeringsfrågan hanteras i Stockholm publicerades förra veckan i Fastighetsnytt. Denna vecka svarar Ulla HamiltonTrafikborgarråd och Regina Kevius, Stadsbyggnadsborgarråd.

Läs Bodi Karlmans inlägg i Fastighetsnytt här. För vidare läsning se Ulla Hamiltons och Regina Kevius svar på detta och Bodi Karlmans senare replik.

Nytt förslag till om- och tillbyggnad av Folkets hus, Gävle

Ett nytt förslag till om- och tillbyggnad av Folkets hus där utgångspunkten är att dels bygga en ny byggnadsdel bredvid Folkets Hus, och dels göra en lättare påbyggnad med ca 10 (från takfoten indragna) radhus med gröna terrasser. Läs mer om projektet här

Idag publicerade Gefle dagblad en artikel om det nya förslaget, läs artikeln här.

Institutionsbyggnader på KTH

Akademiska hus och KTH arbetar nu med att ta fram ett antal nya detaljplaner för studentbostäder inom Campus KT. I samband med detta har 2BK arkitekter anlitats av Akademiska Hus som stöd i planprocessen och för att ta fram förslag på nya institutionsbyggnader inom området. 

Skönhetsrådet berömmer våra hus i sitt remissyttrande. Om huset vid Drottning Kristinas väg skriver de att "den på ett självklart och skickligt sätt knyter an till tegeltraditionen inom området, samtidigt som det finns något tydligt framåtsyftande med den". Om det andra huset skriver de: "Vackert proportionerad och med en rättfram enkelhet faller tillbyggnaden till Alfvenaboratoriet/ Operahögskolan också den på ett fint sätt in i den tegeltradition som utvecklats inom KTH-området."

Läs mer och se fler bilder om projektet här.

Radhus i Östersund

2BK Arkitekter har i samarbete med Pentagon Arkitektkontor (genom Håkan Nilsson) ritat ett litet radhusområde i den södra utkanten av Östersund.

Beställare är Trångsvikens Bygg på Frösön. Detaljplanen har varit hårt uppstyrd i avseende på gestaltning, materialval och färger. Området ligger intill en stor plantskola och skall ges en karaktär av trädgårdsstad med häckar, planteringar och träd. Trädgårdssidan mot sydväst har utsikt över Storsjön. Byggstart våren 2014.

Stort intresse för våra och Skanskas bostäder i Sundsvalls inre hamn

Nästa steg är workshops med några av spekulanterna.

Mer info om projektet finns här

2BK+2xHanna

2BK arkitekter fortsätter att växa och utökar nu arbetsstyrkan ytterligare. 

Denna gång med två stycken Hanna: Hanna Lafveskans Edström som nyligen tog sin examen från KTH arkitektur, och Hanna Michelson som tidigare arbetat på bl.a Lindberg Stenberg arkitekter.

En Gasell!

2BK arkitekter avslutar 2013 storstilat med en utnämning av Dagens Industri som ett av landets Gasellföretag.

I november varje år utser DI Sveriges snabbast växande företag, landets Gaseller. Vi tackar och tar emot diplomet, och är stolta över att i år ha placerat oss på listan!

Betongvilla plåtad

Den amerikanske arkitekturfotografen Scott W Benedict hörde av sig och ville plåta Villa B i Sundsvall, vilket vi naturligtvis sade ja till. Se hans tolkning av byggnaden här. Fler fotografier av Villa B finns på Scotts egen hemsida, tillsammans med annan arkitektur som han dokumenterat, av storheter som Ando och Kahn, se http://www.scottbenedict.com/.

Foto: © Scott W Benedict

Joel Hedgren ny kontorschef på 2BK

Vår rutinerade medarbetare Joel Hedgren har tagit över rodret som kontorschef, vilket betyder ordning och reda och högsta möjliga servicenivå.

Alla våra beställare kan vara lugna - Joel kommer att fortsätta att handlägga projekt, precis lika bra som idag!

Sov i mörker och bada i ljus

Under en pyramid på taket förverkligades denna dröm där världens coolaste hotell var förebild. Svante och Sanna ritade speciallösningar som mekanisk mörkläggning, TV-hiss och en ljussättning som inkluderar alla regnbågens färger i både bad- och sovrum.

Svante, Sanna och Joel ritade och Jerker byggde. Aloud trollade fram all styrning av ljud, ljus och bild. Niklas Rune snickeri finsnickrade inredningen och Plaza publicerade.

Läs mer och se fler bilder här.

Foto: © Tove Falk Olsson

Nu blir vi fler!

Vi hälsar Jonas Torsvall välkommen till 2BK arkitekter!

Med utsikt över takåsarna

Ur denna torkvind steg en fågel Fenix upp. Speciallösningar och varsam disponering gav en vacker vindslya med två sovrum, ett mosaikbad och vardagsrum med diskret inpassat kök. Läs mer och se fler bilder här.

Vardagslyx i teak och travertin!

Läs mer om projektet här

Detaljplanearbetet för kvarteret Kabeln i Sundbyberg är igång!

Vi har tillsammans med Diligentia tagit fram underlaget som ligger till grund för kommunens planprocess som just kickat igång! 

I det gamla fabriksområdet intill Marabouparken föreslår vi en modern och aktiv stadsdel med en blandning av arbetsplatser, boende och närservice. En stadsdel som integreras väl med Sundbybergs stadskärna och samtidigt ges en egen identitet. Här kan du kolla in projektet närmare och vill du läsa kommunens planbeskrivning som nu ligger ute för samråd så hittar du den här.

Invigt entrérum till nygamla lokaler

Strax före sommaren invigdes de delar av kvarteret Spelbomskan 12, som under 2012-2013 genomgått en omfattande renovering. Den nya entrén mot Odengatan hälsade hundratals gäster välkomna till de omgjorda lokalerna, och till den nybyggda takterrassen med utsikt över stan.

Läs mer om projektet här

Studiebesök i Hamburg

I slutet på april i år begav sig hela kontoret till Hamburg för studieresa. 

Det pågående byggandet av stadens nya konsterhus, den nya stadsdelen Hafen City och bomässa i Wilhemsburg var några av de saker som stod på programmet att besöka. 

Vinst för 2BK:s medarbetare Camilla Lindberg

Grattis till  Camilla Lindberg som tillsammans med Renato Adriasola och Hanna Skoglund tog hem delat första pris i fastighetskontorets arkitekttävling för mobila caféer och kiosker.

Tävlingsuppgiften bestod i att för fastighetskontorets räkning ta fram förslag till utformning av paviljongbyggnader som kan användas i olika typer av stadsmiljöer och vara anpassningsbar i sin funktion.

Bland 146 inkomna bidrag var "Stadsreflektioner" ett av de tre förslag som övertygade juryn mest: "Ett förslag med en tilltalande enkelhet i design och byggbarhet. Med speglingseffekten kommer kiosken att leva med stadens förnyelse och förändring."

Förslaget "Stadsreflektioner" tilldelas delat första pris: 200 000kr samt uppförande av förslaget i full skala. Läs hela förslaget här.

90 nya bostäder i Umeå

Den första etappen av kvarteret Barken är på god väg upp och det finns nu bara några enstaka lägenheter kvar till försäljning.

Den andra etappen med ytterligare 65 lägenheter börjar byggas till sommaren, inflyttning våren 2014.

Byggherre och entreprenör är Rekab


Läs mer om Kv Barken 


Grönt ljus från Stadsbyggnadsnämnden!

Stadsbyggnadsnämnden har beviljat bygglov för vindstillbyggand i Kv Båtsmannen större 19!

I beslutet skriver nämnden bl.a. följande: 

"Det valda tillvägagångssättet är att betrakta som ett tillägg av en tydlig årsring. Om mer återhållsamma åtgärder hade utförts, hade det inte varit lika tydligt vad som är ursprungligt och vad som är nutida tillskott."-utdrag ur Stadsbyggnadsnämndens protokoll 2/2013

Vi uppskattar inställningen!

Tänk att vi har ritat det ultimata sovrummet!

Vinden på en äldre villa förvandlades med vår hjälp till ett sovrum där man har få skäl att lämna sängen - allt kan styras från en ipad.


Ombyggnad av kontorshus vid Odenplan

Vy av ny entréhall mot Odengatan 65

Med Per Kraft som ansvarig arkitekt har vi anlitats av Folksam och Newsec för att projektera en fullständig ombyggnad av kv Spelbomskan 12 vid Odenplan.

Projektet, som omfattar ca 35000 m2 BTA, innebär en fullständig renovering av de tekniska systemen med förnyade planlösningar och ytskikt. I byggnadens lågdel byggs nu en konferensanläggning och mot Odengatan projekteras en ny entré.

Hyresgäster är bl a Coop, 7A konferens, Arbetsförmedlingen, Babs och Red Bull

Vi befäster ånyo vår position som ledande vindsarkitekter!

Intill Östermalmstorg har vi fått ännu ett bygglov beviljat med två fantastiska terrasser som ger våningarna maximal känsla av ljus och rymd.

Det är tydligt att politikerna i Stockholms byggnadsnämnd delar vår uppfattning om att staden behöver djärvare arkitektoniska grepp och lösningar. 

Titta på bilderna och döm själv.

Om ni vill förädla er råvind med bästa möjliga resultat - tveka inte att höra av er för en kosnadsfri konsultation.